Actualitate

Porţi deschise la Colegiul Maiorescu

maio nou

Până mai ieri, era doar o ruină în centrul orașului, la care giurgiuvenii se uitau neputincioși. Acum, Colegiul Ion Maiorescu și-a recăpăt strălucirea de altădată, iar luni, elevii vor intra în noile săli de clasă, învățând, în sfârșit, în condiții normale, și nu foste săli de internat, cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Ani de zile, Colegiul Maiorescu – prin definiție, simbol al învățământului giurgiuvean – a fost uitat, lăsat în paragină, în pericol de a dispare de tot de pe harta orașului. În ciuda tuturor demersurilor, mai-marii țării nu au găsit resurse de a ajuta Giurgiu pentru a reface cel mai reprezentantiv liceu al județului.

Până la urmă, însă, s-a demonstrat că, dacă există voință, se poate realiza orice. Așa se face că la 15 septembrie 2014, elevii colegiului vor intra în clădirea complet refăcută a vechiului liceu. Ca să marcheze acest moment, autoritățile și conducerea liceului au decis să organizeze o Zi a porților deschise la Maiorescu. Aceasta este programată vineri, 12 septembrie.

Directori de școli și licee din municipiu, foști dascăli și elevi ai prestigioasei unități de învățământ giurgiuvene, dar și părinți ai elevilor care au învățat sau încă învață la Maiorescu – cu toții sunt invitați la această zi a porților deschise, unde este așteptată, însă, și prezență reprezentanților Guvernului, mai exact a ministrului Educaţiei.

Cu o săptămână înaintea acestui eveniment, mai exact vineri, 5 septembrie, tot la Colegiu se va mai desfășura un moment important: semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de refacere și consolidare, lucrări deja executate, ce vor fi plătite din banii obținuți de la Uniunea Europeană, printr-un proiect depus de Primăria Giurgiu, suma ridicându-se la circa 36 de miliarde de lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!