Actualitate

"Porţi închise" la Ateneu şi Zalomit! Ce alte instituţii urmează?

Ateneu_giurgiuAteneul Nicolae Bălănescu și Centrul Cultural Local  „Ion Vinea” şi-au închis porţile!  Ce alte instituţii vor proceda la fel, în perioada următoare? E lesne de intuit: teatrul şi, posibil, stadionul!

Obligat de prevederile legislative să nu-și mai asume greșeli, care nu-i aparțin, edilul municipiului, Nicolae Barbu a declarat, într-o recentă conferință de presă, că a hotărât suspendarea activităților culturale în cele două săli de festivități de la Ateneul Nicolae Bălănescu și, respectiv, Centrul Cultural Ion Vinea, din Giurgiu.

Referitor la Ateneul Nicolae Bălănescu, primarul de Giurgiu a precizat că, în 2015, Direcția de Patrimoniu a constatat faptul că nu există avizul PSI pentru  ateneu, iar în luna mai s-a decis încheierea unui contract cu o firmă specializată în acest sens.

Verificarea documentației, ar fi scos la iveală faptul că Proiectul inițial de construcție, din 2004, nu a fost respectat în totalitate, iar la recepția din 2009, nu ar fi participat  toți factorii de decizie responsabili, precum ISU, Inspecția în Construcții, Mediu, aceasta realizându-se doar între Primărie și constructor.

Astfel, nerespectarea Proiectului tehnic în totalitate ar fi generat modificări în structura clădirii, fapt ce a condus la necesitatea realizării unei noi expertize tehnice. În aceste condiții, avizul PSI urmează abia după ce se va face  expertizarea construcției.

Având în vedere că, în zilele următoare, Ateneul Nicolae Bălănescu trebuia să găzduiască două evenimente deja anunțate, un spectacol pentru ajutorarea victemelor de la Colectiv și balul bobocilor de la Liceul Tudor Vianu, primarul Nicolae Barbu a solicitat sprijinul Consiliului județean  pentru punerea la dispoziție a spațiului de la Teatrul Tudor Vianu.

Pe surse am aflat că nici teatrul nu ar corespunde, şi nu ar fi exclus ca evenimentele să nu aibă loc într-una din sălile Teatrului „Tudor Vianu”. Organizatorii spectacolul umanitar  au anunţat deja amânarea lui până la o dată ce  va fi anunţată, ulterior,  după identificarea unei locaţii adecvate.

Aşadar, ateneul, centrul cultural… posibil teatrul…  Ce mai urmează? Stadionul, posibil, fiindcă tot mai mult persoane arată cu degetul  spre acest obiectiv sportiv  şi spre construcţiile ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!