Actualitate

Potrivit "Calea europeana": Eurodeputatul Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene o finanțare mai mare în vederea dezvoltării cât mai rapide a unui vaccin contra COVID-19

Europarlamentarul Dan Motreanu, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), a solicitat Comisiei Europene asigurarea unui răspuns european coordonat și a unei strategii clare care să fie aplicată de toate statele membre, cu scopul de a limita cât mai mult răspândirea virusului.

”Numai așa vom evita o presiune dificil de suportat de către sistemele de sănătate și vom câștiga timp”, a subliniat deputatul liberal în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Totodată, Dan Motreanu a mai solicitat Comisiei Europene suplimentarea finanțării și o mai bună colaborare public-privată între autoritățile publice din domeniul sănătății, industria din domeniu și centrele universitare de cercetare în vederea dezvoltării cât mai rapide a unui vaccin și a unui tratament inovativ contra COVID-19.

Potrivit europarlamentarului, ”Pandemia COVID-19 nu respectă granițele. Doar o acțiune europeană bine coordonată poate genera eficiența necesară gestionării acestei situații extraordinare”.

Comisia Europeană acționează pe toate planurile pentru a sprijini eforturile de combatere a epidemiei cauzate de COVID-19.

Acestea includ coordonarea permanentă cu statele membre în ceea ce privește schimbul de informații, evaluarea nevoilor și asigurarea unui răspuns coerent la nivelul UE. De asemenea, Comisia finanțează activități de cercetare, oferind sprijin prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, și sprijină China cu materiale medicale de urgență pentru a combate epidemia la sursă.

Citiți aici despre măsurile luate de Comisia Europeană de când a fost raportată epidemia cauzată de COVID-19 în China.

Sursa articol: caleaeuropeana.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!