Actualitate Cultură Educație La zi Național

Școlile și grădinițele se închid de miercuri, până pe 22 martie. S-au luat măsuri în domeniul educației

Toate școlile și grădinițele din țară se închid de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada poate fi prelungită, în funcție de situație. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. In plus, in aceste zile, Monica Anisie a avut videoconferinte cu inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti, in care s-au discutat masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu COVID-19 in unitatile de invatamant.
“S-a considerat ca este oportun sa fie suspendata orice activitate scolara sau extrascolara, prin care parintii sau copiii sunt expusi in spatiile aglomerate. In acest context, a fost amanata evaluarea psihosomatica pentru copiii ai caror parinti solicita inscrierea la clasa pregatitoare, inainte de implinirea varstei de sase ani. De asemenea, calendarul inscrierilor a fost prelungit cu o saptamana. In aceasta perioada se primesc totusi inscrierile on line, urmand ca validarea sa se realizeze odata cu inceperea cursurilor.

La nivel national, ca o masura de prevenire a imbolnavirii , ministrul Educatiei a hotarat suspendarea desfasurarii tuturor olimpiadelor scolare judetene si regionale, precum si a competitiilor sportive, pana la o data care va fi comunicata ulterior.

In plus, ministrul Monica Anisie a subliniat ca prevederea conform careia practica in spitale este suspendata se aplica si in cazul elevilor de la scolile sanitare postliceale. Si deplasarile in strainatate, in cadrul schimburilor de experienta prevazute de programele ERASMUS sunt suspendate pana la data de 31 martie 2020”, a declarat inspectorul general scolar, prof. Adelina Sarbu.

Potrivit doamnei Sarbu, intreruperea școlilor ca măsură de prevenție și limitare a răspândirii infecției cu Covid 19 ne pune în fața unei situații absolut unice din punct de vedere social: trebuie să ținem copiii acasă și trebuie să ne implicăm în procesul de continuare a educației lor. Suspendarea cursurilor nu înseamnă vacanță, iar această situație nu trebuie tratată ca și cum ar fi. In plus, Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor trebui sa identifice cele mai bune solutii pentru recuperarea materiei corespunzatoare perioadei in care cursurile scolare sunt suspendate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!