Sport

Prea mici pentru un război atât de mare

Astra Giurgiu a dezamăgit în prima repriză a derby-ului din Ghencea. Practic, nu a existat, elevii lui Sinescu complăcându-se într-un joc de aşteptare, plat, fără nerv, fără orizont. Ce au aşteptat? Cu siguranţă, pauza. Pentru că de-abia după revenirea de la cabine (printre ploaia de bulgări) au mai început să mişte.

Practic, în minutul 62 am consemnat şi primul şut pe poartă, prin Bărboianu, iar după intrarea lui Tembo, au existat vreo zece minute în care giurgiuvenii au fost cu fundaşii la mijlocul terenului. Au fost de departe, cele mai bune momente din jocul Astrei. În acest răstimp, este adevărat, nu au apărut ocazii mari de gol, dar doar atunci, iniţiativa nu a aparţinut gazdelor.

Din nefericire pentru Astra, Prepeliţă, la prima atingere de balon după ce îl înlocuise pe Rusescu, a închis meciul. 2-0 pentru Steaua şi inclusiv cei mai mari detractori ai roş-albaştrilor sunt nevoiţi acum să tacă.

Steaua a dominat autoritar acest tur de campionat, a performat şi în Europa şi încheie anul strălucitor. Astra, pe de altă parte, a revenit cu picioarele pe pământ şi a realizat că, deocamdată, cuvântul ”titlu” nu se regăseşte în propriu-i lexicon. Suntem, deocamdată, prea mici pentru un război atât de mare. Cu toate acestea, locul secund din campionat este pur şi simplu remarcabil. Poziţie ce va fi confirmată şi după etapa 20, dacă fotbaliştii noştri vor intra în vacanţă cu o victorie la Viitorul Constanţa pe ”Marin Anastasovici”.

Amintim că turul din semifinalele Cupei cu CFR Cluj a fost mutat în primăvară, cum era şi firesc de altfel, pe 17 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!