La zi

Precipitaţii zilnice la sfârşitul lunii


ploaieAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în perioada 25 iunie-10 iulie, în fiecare regiune a ţării.

Pentru Muntenia, este de menţionat că în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menţine călduroasă, cu medii ale maximelor de 30-31 grade Celsius, apoi o uşoară răcorire va determina scăderea regimului termic până la 27 de grade, pe 26 şi 27 iunie. Pe 29 iunie, temperatura va creşte din nou spre 30 de grade.

Intervalul 30 iunie-3 iulie va fi caracterizat de medii diurne de 26-27 de grade, pentru ca între 4 şi 10 iulie, temperaturile zilnice să crească din nou spre 28-29 de grade, valori apropiate de normele climatologice ale acestei perioade din an.

Minimele nocturne, ridicate în primele zile ale intervalului, când valorile medii vor fi de 18-19 grade, vor avea ulterior o evoluţie oscilantă, în jurul mediilor multianuale, respectiv spre aproximativ 16 grade la începutul celei de-a doua săptămâni din iulie.

Va ploua local pe 25 şi 26 iunie, şi din nou între 29 iunie şi 2 iulie. Probabilitatea unor cantităţi de apă importante va fi semnificativă pe 25, 29 şi 30 iunie, dar şi pe 2 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!