Actualitate

Prefecturile inventariază bunurile şi persoanele care ar putea fi trimise pe front

militarNe pregătim de război? În contextul conflictului actual din Ucraina, îngrijorarea persistă şi orice decizie oficială devine interpretabilă, susceptibilă.
De exemplu, în aceste zile, fără să dea prea multe detalii, prefecturile din întreaga ţară fac inventarierea bunurilor şi persoanelor care pot fi trimise pe front în caz de război. Deşi este o procedură anuală, conjunctural, desigur, demesul a generat deja tensiuni.
Zeci de instituţii ar putea fi înştiinţate – dacă nu cumva au fost deja – că au obligaţia să cedeze temporar sau definitiv bunuri mobile sau imobile şi să asigure personal de specialitate pe diferite domenii. În această categorie intră case, clădiri, autoturisme, bărci sau tractoare. Imobilele ar putea fi folosite pentru cazare iar bunurile mobile ar urma să fie utilizate de către sistemele de apărare a ţării.
În cazul izbucnirii unui conflict de proporţii, legea mai spune că medicii, farmaciştii şi stomatologii trebuie să fie la dispoziţia statului. De asemenea, pot fi chemate pentru prestări de servicii în interes public persoanele între 16 şi 60 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!