Social

Preşedintele Colegiului Medicilor, acuzat de conflict de interese

ani-presedintele-colegiului-medicilor-vasile-astarastoae-incompatibil-cu-functia-de-rector-122291Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Iaşi îl acuză că a obţinut foloase necuvenite într-un proiect derulat cu bani europeni la care a participat şi ca angajat şi ca angajator.
Concret, Astărăstoae, ca director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, a supervizat un proiect de pregătire a 200 de doctoranzi la medicina în management. Valoarea proiectului a fost de 8,7 milioane lei, mai bine de 75% din aceste fonduri fiind bani europeni. Timp de trei ani, Astărăstoae s-a plătit pe sine, asumându-şi un post de consultant în cadrul proiectului. Şi-a acordat o indemnizaţie de 180 de lei pe oră, pentru 20 de ore pe lună, timp de 36 de luni. Ca manager de proiect, preşedintele Colegiului Medicilor din România a mai primit şi o retribuţie de 9000 de lei.
Nu este pentru prima dată când Vasile Astărăstoae se confruntă cu o astfel de situaţie. În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluărilor făcute, că acesta, în calitate de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore Popa”, dar şi de director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, a semnat 10 contracte de prestări servicii între cele două instituţii în valoare totală de 200.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!