Actualitate

PREVENIREA ÎNAINTE DE TOATE – „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”, LA FINAL

Profesori, consilieri școlari, vârstnici, administratori de imobile sau de societăți comerciale și șoferi au beneficiat de sfaturi și recomandări utile, pe parcursul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”.
La nivel județului Giurgiu, în fiecare zi din această săptămână, polițiștii au fost alături de membri comunității, pentru a le transmite mesaje preventive și a-i ajuta să adopte cele mai bune măsuri pentru propria siguranță, a celor dragi sau a bunurilor pe care le dețin.
Pe lângă activitățile de constatare și combatere a faptelor ilicite, Poliția giurgiuveană acordă o importanță deosebită prevenirii faptelor antisociale. De asemenea, comunitatea este și ea responsabilă de a-și lua toate măsurile de siguranță și de prevenire.
În cele 5 zile, polițiștii din Giurgiu au desfășurat, sesiuni de informare,  dezbateri, acţiuni în locuri publice, o caravană, trei conferințe de presă, demonstrații, distribuiri de materiale, instruiri, activități cultural-artistice și sportive.
În acest program, au fost angrenați polițiști din structurile de analiză și prevenire a criminalității, susținuți de cei de la ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistică.
Elevi, cadre didactice, vârstnici, femei, asistenți sociali, consilieri școlari, administratori de imobile sau societăți comerciale și conducători auto au constituit publicul țintă în activitățile polițiștilor.
Fiecare zi din ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității” a avut o temă diferită. Astfel, ziua de luni a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, ziua de marți a fost destinată prevenirii delicvenței juvenile, iar miercuri a avut ca temă prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuințe, tâlhării și înșelăciuni).
Zilele de joi și vineri au fost dedicate prevenirii violenței în familie, respectiv siguranței în trafic.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!