Actualitate

”Primăria nu are abilitatea de a evacua locatarii abuzivi”!

DSCF7546Recent, prezentam cazul unei familii giurgiuvene, Marius Gîlceavă, care deținea în chirie o locuință socială doar pe hârtie, faptic neputându-se muta în noua casă.
La vremea publicării materialului, nu ne parvenise încă un răspuns din partea Primăriei, răspuns care a fost trimis, în schimb, pe data de 7 februarie, la scurt timp după apariția materialului.
Redăm în cele ce urmează răspunsul Primăriei Muncipiului Giurgiu, exact cum ne-a fost transmis prin intermediul poștei electronice:
” 1. Domnul Gâlceavă Marius a depus o solicitare pentru acordarea unei locuințe sociale. În urma anchetei sociale și după parcurgerea tuturor etapelor legale, Consiliul Local Giurgiu a aprobat în ședința din 19 decembrie 2013, prin hotărârea cu nr. 500, repartizarea unei locuințe sociale situată în Strada Dâmboviței 12.
În momentul în care personalul abilitat din cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu a dorit să ducă la îndeplinire hotărârea Consiliului Local amintită mai sus, a constatat că locuința este ocupată în mod abuziv de foștii chiriași. Din acest motiv, Primăria Municipiului Giurgiu s-a adresat Ministerului de Interne, Poliției Municipiului Giurgiu, care a făcut constatări ale încălcărilor legilor, cum ar fi: ruperea sigiliului și pătrunderea fără drept în locația amintită.
La acest moment se așteaptă răspunsul de la Poliția Municipală Giurgiu, care a demarat deja o anchetă.
2. La momentul actual imobilul situat în strada Dâmboviței nr 12 este ocupat în continuare în mod abuziv de foștii chiriași.
3. Niciun funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu, care este organul executiv al Consiliului Local, nu poate să nu ducă la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local. Considerăm că acuzația adusă angajatului Primăriei Municipiului Giurgiu este nefondată.
Dorim să menționăm că domnul Gîlceavă Marius a fost primit de către Viceprimarul Alexandru Vladu la sediul primăriei, fără a fi înscris în lista pentru audiențe, pentru a se discuta pe acest subiect. La întâlnirea ce a avut loc în luna ianuarie, i s-a comunicat domnului Gîlceavă Marius care este situația, așa cum este relatată mai sus cu specificarea în mod expres a faptului că Primăria Municipiului Giurgiu nu este abilitată să evacueze persoanele ce ocupă în mod abuziv locația, aceste fapte fiind de natură penală”.
Totodată, a fost transmis și un drept la replică, document ce conține, în mare, aceleași informații, cu doar câteva precizări suplimentare.
”Datorită restanțelor la plata chiriei, în data de 04.09.2002 Judecătoria Giurgiu, prin sentința nr. 3093 dispune rezilierea contractului dintre Primăria Giurgiu și Gîlceavă Marius.
Același motiv stă și la baza sentinței nr. 2734 din anul 2003 dată de Judecătoria Giurgiu, care dispunea rezilierea contractului de închiriere dintre Direcția Generală a Serviciilor Publice de Gospodărire Comunală Giurgiu și Gîlceavă Marius. Prin aceeași sentință se dispunea și evacuarea acestuia din imobilul situat în strada Gării nr. 75.
Datorită trecerii bunurilor fondului locativ din administrarea S.C. ADPP Giurgiu S.A. în administrarea Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, în data de 22.08.2013 se semnează un nou contract de închiriere pentru imobilul situat în strada Gării.
Dorim să precizăm că domnul Gîlceavă Marius are sume de plată apreciabile, datorii către S.C. ADPP S.A. Giurgiu rezultate ca neplată chirie pentru închirierea imobilului din strada Gării nr 75 și către Direcția de Taxe și Impozite”.
Aici puteți citi materialul publicat de noi.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!