Actualitate

Primele rezultate de la simulările pentru evaluarea naţională sunt foarte slabe, cu cele mai multe note sub cinci

Foarte multe note sub cinci şi calificative maxime cu mult mai mici faţă de anii precedenţi şi asta cu doar 4 luni înainte de probele oficiale de la evaluarea naţională. Primele rezultate apărute la simulările susţinute săptămâna trecută de elevii claselor a opta se situează cu mult sub aşteptările profesorilor care sunt puşi acum în situaţia de a face pregătiri suplimentare cu elevii. La Inspectoratul Şcolar Giurgiu rezultatele vor fi centralizate abia spre sfârşitul săptămânii, atunci când se va şti care nivelul de pregătire al elevilor de clasa a opta.

Primele rezultate de la simulările naţionale care au care au fost afişate zilele trecute au demonstrat că nivelul de pregatire al elevilor de clasa a opta pentru examenul de evaluare naţională este unul foarte scăzut. Pe listele afişate la unele scoli din municipiu plouă cu note de 2, 3, 4 sau 5, în timp ce notele peste acest prag erau cu mult mai puţine. Şi cum era de aşteptat, notele obţinute la matematică sunt cu mult mai mici decât cele de la limba şi literatura română, şi, în ciuda faptului că erau de aşteptat rezultate nu tocmai bune, şocul este însă destul de mare.

La Şcoala Generală nr. 5, directorul Gheorghe Bivolaru ne-a declarat că este neplăcut surprins de aceste rezultate, mai ales că subiectele nu ar fi trebuit st reprezinte o surpriză pentru elevii acestei şcoli. Şi pentru a mai drege busuiocul până la vară, la această şcoală s-a decis efectuarea de pregătire suplimentară cu elevii de clasa a opta. Aşadar, una dintre intenţiile ministerului legate de simulari, aceea de a vedea nivelul de pregatire al elevilor, nu poate decât să reprezinte un alt semnal de alarmă asupra învăţământului naţional şi giurgiuvean.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!