La zi

Primul clopoţel

primul-clopotel-400x300Peste 3,2 milioane de elevi şi preşcolari au început luni, 16 septembrie, cursurile primului semestru al anului şcolar 2013-2014.

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, noul an şcolar totalizează 36 de săptămâni de cursuri însumând 176 de zile lucrătoare. Clasele terminale din învăţământul liceal vor avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate examenului de bacalaureat. Cursurile liceale se vor încheia pe 30 mai 2014.

Clasa a VIII-a va avea 36 de săptămâni, din care durata cursurilor va fi de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale, cursurile încheindu-se pe 13 iunie 2014.

Ca o noutate pentru acest an şcolar, evaluările s-au extins la nivelul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. De asemenea, va exista şi o simulare naţională la clasa a XI-a în cadrul tuturor liceelor din ţară.

Cea mai importantă noutate o reprezintă însă modificarea modului de calculare a mediei de admitere la liceu. Media celor patru ani de gimnaziu va conta la admitere într-o proporţie de 25%, şi nu 50% ca până acum. Implicit, media obţinută la la evaluarea naţională va avea o pondere de 75%, faţă de 50% cât era până acum.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!