Actualitate

Primul raport anticorupţie, pe 6 februarie

European_flag_in_Karlskrona_2011Comisia Europeană a anunţat vineri, 24 ianuarie, că până la sfârşitul primei săptămâni din februarie, va lansa primul raport anticorupţie în cadrul căruia va fi prezentată situaţia din toate cele 28 de state membre. Asta în condiţiile în care măsurile împotriva acestui fenomen sunt percepute drept nesatisfăcătoare.
Într-un comunicat emis de către Comisia Europeană, corupţia, se spune, cauzează pierderi economice de aproximativ 120 de miliarde de euro anual în Uniune. Executivul european mai notează că în pofida iniţiativelor politice şi legale luate în statele membre până acum, rezultatele anticorupţie în UE rămân, în general, modeste.
În raportul ce va fi publicat pe 6 februarie, Comisia Europeană îşi propune să prezinte situaţia din fiecare stat membru în ceea ce priveşte corupţia, ce politici au efecte, ce şi cum poate fi îmbunătăţit. Documentul va arăta că natura şi scopul corupţiei variază de la un stat la altul, în timp ce eficacitatea politicilor anticorupţie nu este aceeaşi în toate ţările membre.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!