La zi Social

Atenţie, şoferi! Recomandări de la poliţiştii rutieri pentru perioada cu avertizare de viscol

 
n-am-scapat-de-iarnaAvând în vedere condiţiile meteorologice anunţate pentru judeţul Giurgiu,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu va acţiona în sistem integrat cu efective mărite folosind toate echipajele şi autospecialele din dotare, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.
de a ă sau polei.
Pentru o călătorie sigură, recomandăm şoferilor să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, să manifeste atenţie sporită la ce se întâmplă în trafic şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă  să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să-şi echipeze autovehiculul corespunzător.
Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
De asemenea, este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să folosească centura de siguranţă!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc alte vehicule!
De asemenea, poliţiştii recomandă respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul intervenţiei cu utilaje pentru împrăştiere de material antiderapant sau deszăpezire iar în cazul blocării temporare a unor drumuri sau sectoare de drum să nu circule pe acestea.
Poliţiştii, pe lângă măsurile de prevenire a riscului rutier, vor acţiona şi pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic, care încalcă prevederile legale.
Cu speranţa că recomandările poliţiştilor vor fi luate în considerare de  conducătorii auto, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu urează participanţilor la trafic DRUM BUN, fără evenimente rutiere!
(comunicat de presă IJP Giurgiu)
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!