Actualitate Social

Cum a trecut Giurgiu de prima noapte sub Cod Portocaliu de viscol

ninsoare-Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul judeţului Giurgiu, căpitan Mădălina Boţoroagă, sâmbătă dimineaţa, nu erau drumuri naţionale sau judeţene închise, însă se circulă în condiţii de iarnă.
Totuşi, la această oră, sunt 39 de localităţi din judeţ care nu au energie electrică din cauza vântului puternic, ceea ce înseamnă circa 12.000 de abonaţi. Lucrează la remedierea problemelor 17 echipe ale Enel.
Sunt 26 de utilaje ce împrăştie material antiderapant pe drumurile naţionale şi 18 utilaje, pe cele judeţene. De menţionat că, şi la nivelul judeţului nostru, a fost instituită o grupă operativă, încă de vineri, de la ora 17.30.
Tot de vineri, au fost trimise la Greaca şi Călugăreni echipaje de prim-ajutor, cu autospeciale de descarcerare, preventiv. Căpitan Mădălina Boţoroagă ne-a mai spus că sunt instituite 6 puncte fixe pe principalele artere rutiere din judeţul Giurgiu, alcătuite din poliţişti de la Ordine Publică şi de la Rutieră.
În ultimele 12 ore, în Giurgiu, nu au fost înregistrate probleme deosebite, precum copaci căzuţi sau acoperişuri smulse de vânt care, de altfel, atinge la noi o viteză de 75 de kilometri la oră. Judeţul Giurgiu se află, până duminică, sub avertizare Cod Portocaliu de viscol. Potrivit prognozelor meteo, în cazul nostru, ninsorile sunt destul de slabe cantitativ.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!