Ultimele informaţii cu privire la situaţia în judeţul Giurgiu, sâmbătă, 25 ianuarie, au venit în jurul orei 12.50, de la cei de la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.
Iată ce cuprinde comunicatul respectiv:
„Ca urmare a emiterii în data de 24.01.2014 a avertizării meteorologice COD PORTOCALIU pentru ninsori şi viscol, prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Giurgiu a dispus ca, începând din data de 24.01.2014 ora 17.30 să se activeze Grupa operativă judeţeană la sediul ISU Giurgiu.
1. Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă și se acţionează cu 32 utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, iar pe cele naţionale cu 27 utilaje şi material antiderapant. Sunt situaţii punctuale unde circulaţia este îngreunată (DJ 504, DJ 503, DJ. 506 DJ 412 A şi DJ 611), dar se acţionează pentru eliberarea carosabilului de zăpadă.
2. In Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt restricţii de tonaj.
3. Unităţile spitaliceşti din judeţ funcţionează în condiţii normale. Secţia din localitatea Vadu Lat a Spitalului de Urgenţă Judeţean Giurgiu este alimentată cu energie electrică de la un generator pus la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” al judeţului Giurgiu.
4. Pacienţii care au nevoie de dializă în perioada 24-27.01.2014 au fost internaţi din seara zilei de 24.01.2014 la Spitalul de Urgenţă Judeţean Giurgiu.
5. Primarilor localităţilor din judeţ li s-au recomandat să asigure permanenţa la sediile primăriilor şi să ia următoarele măsuri:
– familiile cu copii mici să aibă medicamente de primă urgenţă pentru a putea fi consiliaţi telefonic de medici, provizii de medicamente, lapte praf, alimente, apă, etc. De asemenea, aceştia au obligaţia să asigure permanenţa la sediul primăriei şi să fie în măsură să distribuie alimente, apă, ceai persoanelor înzăpezite.
– gravidele în lună terminală, cardiacii, persoanele dializate, bolnavii cronici cu probleme grave, copii grav bolnavi – să fie îndrumaţi spre spitale. Familiile cu copii mici să aibă medicamente de primă urgenţă pentru a putea fi îndrumaţi telefonic de medici, provizii de medicamente, lapte praf, alimente, apă, etc.
– în caz de necesitate să intervină cu utilaje unde sunt solicitaţi, chiar dacă drumul respectiv nu se află în administrarea primăriei.
– să identifice şi să utilizeze surse alternative de energie electrică şi termică (generatoare, grupuri electrogene, butelii de aragaz etc.);
6. Au fost pregătite spaţiile pentru adăpostirea persoanelor care pot rămâne înzăpezite. Situaţia cu aceste locaţii este publicată pe siteurile ISU Giurgiu (www.isugiurgiu.ro la secţiunea Domenii/ Centrul operational/ Plan sezon rece 2013 – 2014) şi al Prefecturii Giurgiu (www.prefecturagiurgiu.ro secţiunea Situaţii de Urgenţă/ Plan sezon rece 2013 – 2014).
7. Sunt 32 de localităţi parţial sau total fără energie electrică. Se lucrează cu 17 echipe pentru remedierea defecţiunilor.
8. În municipiul Giurgiu se acţionează cu 24 de utilaje şi 90 de persoane.
9. Sunt instituite 6 puncte fixe rutiere compuse din lucrători de ordine publică şi poliţie rutieră pe principalele artere.
10. Nu sunt localități izolate”.
(comunicat de presă Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu)
știre anterioară
știre următoare