Social

Problema câinilor fără stăpân, discutată până săptămâna viitoare

caini-vagabonzi-cristi-nistorProiectul normelor metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân a fost discutat în şedinţa de miercuri a guvernului dar membrii executivului au amânat aprobarea şi au decis să fie continuate discuţiile până săptămâna viitoare pentru îmbunătăţiri.
Printre altele, proiectul deja prezentat prevede că acei câini nou-născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 de zile de la fătare, câinii adulţi cu proprietar în termen de maxim 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014. Câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar înainte de a părăsi adăpostul.
Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după 1 martie 2014 sunt consideraţi fără stăpân şi sunt trataţi conform procedurilor legale.
Legea 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor pe 10 septembrie, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi într-un interval de 14 zile lucrătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!