Actualitate La zi Social

SPECIAL: Crăciun în familie şi pentru copiii instituţionalizaţi din Giurgiu

poza 2O campanie inedită, denumită „Ia-mă acasă de Crăciun!”, lansată la nivel naţional de Televiziunea Română şi Ministerul Muncii, se va derula şi în judeţul nostru. Cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, tot ce trebuie să faceţi pentru a participa la această campanie.

Ce acte vă trebuie?
Pentru a lua acasă, de Crăciun, un copil aflat într-un centru din subordinea DGASPC Giurgiu, solicitanţii  trebuie să depună o cerere la sediul instituţiei (mun. Giurgiu, şos. Alexandriei, nr. 7-9). De asemenea, sunt necesare următoarele acte: documente de stare civilă (cărţi de identitate, certificate de naştere, certificate de căsători-copii xerox), certificate de cazier judiciar, adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie, adeverinţe de venit, recomandări (o recomandare de la locul de muncă şi una de la vecini), angajament şi o  declaraţie de confidenţialitate”, se arată în comunicat.
Specialiştii în asistenţă socială vor face verificări
În plus, potrivit documentului, pentru obţinerea acordului privind învoirea unui copil din sistemul de protecţie la domiciliul persoanelor care doresc să ofere o bucurie copiilor instituţionalizaţi, va fi necesară şi o deplasare a specialiştilor în asistenţă socială la domiciliul solicitanţilor, în vederea evaluării situaţiei familiale a acestora.
„Specialiştii DGASPC vor recomanda copilul care se poate bucura de această minivacanţă, după ce acesta va fi pregătit în acest sens. Instituţiile care au iniţiat  campania „Ia-mă acasă de Crăciun !” îşi doresc ca această campanie umanitară, de responsabilizare socială, să fie un început iar familiile care vor găzdui copiii cu ocazia Crăciunului să păstreze legătura cu aceştia şi după minivacanţa de sărbători”, se mai arată în comunicatul DGASPC Giurgiu.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!