Actualitate

Profesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR GIURGIU: 13 iulie 2018 – Ziua Națională a Contabilului Român

Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment cu tradiție, ajuns la cea de-a XIV-a ediție în anul 2018, susține și promovează profesia contabilă din România.
Începând din acest an, aniversarea specialiștilor contabili – membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – și a performanțelor lor profesionale are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice: Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și existau societăți de contabili oficial recunoscute.
Ziua Națională a Contabilului Român este celebrată în mod unitar, în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate. Membrii Filialei CECCAR Giurgiu vor marca evenimentul printr-o reuniune festivă ce va avea loc pe 13 iulie a.c., incepand cu ora 16,30, la Centrul Cultural Local ION VINEA Giurgiu.
Tema celei de-a XIV-a ediții a evenimentului – 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire – aduce în atenție dubla însemnătate istorică sub auspiciile căreia are loc momentul festiv. Pe baza moștenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism care gestionează profesia contabilă în România, acordă la ceas aniversar prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și, mai ales, viitorului economiei și societății românești. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să contribuie la dezvoltarea unei economii solide, orientate spre progres.
Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public activitatea depusă de membrii organismului profesional în anul anterior, prin organizarea, de către filiala Corpului, a Topului local al membrilor CECCAR din județul Giurgiu.
Sunt recunoscute astfel performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și rezultatele experților contabili și contabililor autorizați la nivel individual, în semn de apreciere a aportului profesioniștilor contabili la bunăstarea economică națională și în susținerea interesului public. Alături de membrii Filialei CECCAR Giurgiu, la reuniunea festivă vor participa beneficiari ai serviciilor profesioniștilor contabili, invitaţi de seamă din instituţiile publice locale și reprezentanți ai mediului investițional și antreprenorial.

Președintele Consiliului Superior al CECCAR,
Prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova
Președintele Filialei CECCAR Giurgiu,
 Ec. Florin Ghinea
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!