Potrivit Hotãrârii nr. 375, privind modificarea si completarea H.G. nr. 39/2017, valorificarea productiei de tomate a producãtorilor agricoli înscrisi pentru accesarea Programului de sustinere a produsului tomate în spatii protejate se va face în perioadele ianuarie -15 iunie, inclusiv, sau în noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.
Recent, conducerea Direcţiei Agricole Giurgiu ne informa că „pentru Programul de susținere “Tomate în spații protejate 2017”, la Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu au fost înregistrate 625 de documentații privind decontarea sumei prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 39/2017, din totalul de 925 de beneficiari înscriși în Program în județul Giurgiu.”
Prin urmare, programul se derulează în totalitate prin Direcţiile agricole judeţene unde, de altfel, se depun cererile, dar şi documentele justificative, respectiv factura care atetă valorificarea producţiei minime de 2000 kg.
Producãtorii agricoli înscrisi în Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a produsului tomate în spatii protejate, care valorificã tomatele în spatii de vânzare precum piete agroalimentare, târguri si piete ambulante vor purta elemente de identificare puse la dispozitie de cãtre Direcţia pentru Agriculturã Judeteanã Giurgiu.
Pentru a fi eligibili acordãrii ajutorului de minimis pentru cultura de tomate în valoare de 13.481,4 lei/beneficiar/an (3.000 euro/beneficiar/an), beneficiarii înscrişi trebuie sã depunã la Direcţia pentru Agriculturã Judeţeană Giurgiu toate documentele justificative respectiv factura care atestã valorificarea unei producţii de tomate de minimum 2.000 kg obtinutã de pe suprafaţa de 1.000 mp spaţiu.
știre anterioară
știre următoare