Actualitate

Proiecte pe medicina de urgenţă

Ministerul Sănătăţii va demara în acest an o serie de proiecte pilot pe medicina de urgenţă, a declarat Raed Arafat. Vor şi şi programe de tratament şi intervenţie revoluţionare, care deocamdată vor funcţiona la câteva centre medicale din ţară.

Vizavi de toate acestea, Arafat a declarat: ”Va exista un program de sprijin pentru accidentele cerebrale, un program experimental pentru terapie de urgenţă la bolnavii care au un cheag de sânge în cap. Dacă vom reuşi să implementăm programul corect, îl vom extinde şi la alte centre în următorii doi ani.” Programul respectiv va fi funcţional din luna martie a anului curent.

Raed Arafat a adăugat că mai există şi un program destinat traumei pentru toate implanturile şi dispozitivele medicale care reprezentau – în trecutul nu foarte îndepărtat – o problemă de cost în spital. Acum sunt fonduri alocate la buget pentru traumă, terapie intensivă şi accidente vasculare cerebrale. Există, astfel, aproape 220 milioane de lei numai pentru demararea proiectului, sumă considerată semnificativă.

Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an fonduri şi pentru dotarea unităţilor de medicină de urgenţă. Sunt două programe, unul pe dotare pe dezastre şi unul pe partea de intervenţie pe urgenţe. Pentru conformitate, să spunem că proiectul din urmă înseamnă achiziţionarea de elicoptere şi noi ambulanţe.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!