La zi

Nokia se salvează de la faliment

Cunoscutul brand finlandez Nokia a anunţat joi, 10 ianuarie, că a trecut pe profit în ultimele trei luni ale anului trecut, când a vândut 4,4 milioane  smartphone-uri Lumia. Acţiunile companiei au urcat până la 18% la Helsinki, motiv pentru care, într-un comunicat de presă emis de companie, se menţionează că divizia de telefoane mobile a înregistrat – potrivit datelor preliminare – primul profit din ultimele 12 luni.

În octombrie 2012, Nokia estima că va înregistra în trimestrul patru o pierdere de aproximativ 10% din vânzări. Acţiunile Nokia au atins pe 10 ianuarie a.c. cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, revenirea pe profit reprezentând un semnal extrem de bun pentru piaţă.

Nokia a acumulat pierderi de 4,8 miliarde de dolari la începutul anului 2011, când directorul general al companiei, Stephen Elop, a pariat totul pe dezvoltarea de smartphone-uri în parteneriat cu Microsoft, folosind sistemul de operare Windows Phone.

Compania a livrat în trimestrul al patrulea 86,3 milioane de telefoane mobile, dintre care 4,4 milioane smartphone-uri Lumia şi 9,3 milioane unităţi Asha.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!