Social

Un adăpost peste iarnă şi o hrană caldă

Redeschis în luna noiembrie a anului trecut, după o perioadă de un an în care a fost închis de autorităţile locale, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Persoanelor Defavorizate de la Giurgiu nord devine în sezonul rece, locul unde îşi găsesc adpost mai multe persoane cu probleme deosebite. Fie ca au rămas fără locuinţă, fără venituri sau fără sprijin din partea familiei, giurgiuvenii ajunşi într-o situaţie limită, îşi găsesc temporatrezolvarea, la acest centru. În prezent se află 14 persoane, cu vârste cuprinse între 27-79 de ani, fie aduse de Poliţia Locală, fie îndrumate de către diverse persoane către această locaţie.

Fiecare beneficiar aşadar hrană,  cazare,  tratament medical şi consiliere pe o perioadă ce cel mult trei luni, timp în care se încercă găsirea de soluţii la problemele fiecărei persoane aflate în centru.

Unul dintre giurgiuvenii aflaţi în centru este Doru Pandelescu, de 60 de ani. Locuinţa sa nu îl poate adăposti corespunzator peste iarnă, aşa ca va sta pe timpul ierii, în centrul de la Giurgiu nord.

Şi restul giurgiuvenilor aflaţi in centru se simt bine acolo, chiar dacă nu vor sa isi dezvaluie identitatea şi declara cu tristete ca nu au unde sa spuna acasa.

Centrul are o capacitate de 25 de locuri. Hrana este asigurata de cantina sociala, costurile de functionare fiind asigurate de Primaria municipiului Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!