Actualitate

Protest spontan la Oinacu după ce traficul greu a fost redirecţionat prin localitate

 

Sătui să mai accepte veşnicul compromis, aproximativ 40 de locuitori ai comunei au luat atitudine, hotărâţi să nu mai permită traficului greu să treacă prin Oinacu. Oamenii spun că s-au trezit din nou cu tirurile prin comună deşi decizia autorităţilor centrale a fost una clară: traficul greu trebuie să tranziteze municipiul Giurgiu şi nu comuna Oinacu.

Prin surprindere a fost luat şi primarul comunei, Laurenţiu Burtavel, care susţine că n-a ştiut de faptul că tirurile au fost redirecţionate temporar prin zona Bibiţa şi implicit comuna Oinacu până la repararea carosabilului din apropierea rondului aflat la intrarea în oraş.

Oamenii spun că vor proceda la fel de fiecare dată când tirurile vor trece prin comuna lor pentru că traficul greu le-a distrus locuinţele, iar pensiile mici nu le ajung nici măcar pentru medicamente, darămite şi pentru reparaţii constante.

La rândul său, primarul Laurenţiu Burtavel susţine că legea este de partea sa şi că un tir de câteva zeci de tone poate circula doar pe un drum european reabilitat şi nu pe un drum comunal.

Situaţia traficului greu a intrat şi în atenţia parlamentarilor de Giurgiu. Senatorul Niculae Bădălău i-a cerut în scris preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, să reia proiectul privind amenajarea drumului judeţean 507A, unul care ar face legătura directă între DN5 şi vamă fără să afecteze comuna Oinacu sau cartierul Rudari.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!