La zi

Au trecut 36 de ani

În fiecare an, pe 4 martie, ne amintim de cutremurul din 1977. Moment dramatic pentru România, care se confrunta atunci cu 56 de secunde teribile şi peste 1500 de victime, în special în Capitală – singura metropolă a ţării, singurul conglomerat urbanistic cu clădiri mai înalte decât un stâlp de înaltă tensiune. Ne amintim de victime celebre, precum irepetabilul Toma Caragiu, dar şi de cele 33 de clădiri care s-au prăbuşit în Bucureşti.

Acum, la 36 de ani distanţă, aplecăm urechea sincer preocupaţi către predicţiile specialiştilor. Ce spun aceştia? Că în România, odată la 32 de ani, există premise viabile pentru un cutremur de peste 7 grade Richter. După cum se ştie, cutremurul din 1977 a avut 7,2 grade. Nota bene, Victor Mocanu, profesor universitar la Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii Bucureşti, a declarat zilele trecute că ”Ne putem aştepta oricând la cutremure de minimum 7,6 grade pe scara Richter în zona Vrancea…”

În caz de seism sever, cel mai afectat oraş va fi Bucureştiul, cu 630 de imobile şubrede, dintre care 264 foarte deteriorate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!