Actualitate

Publicarea tezelor de doctorat, o măsură asumată deschis de ministrul educației și cercetării

Ministerul Educației și Cercetării anunță printr-un comunicat de presă că va aplica dispozițiile art. 168 alin. (9) din Legea nr. 1/2011 a educației naționale cu modificările și completările ulterioare, dispoziții conform cărora „Teza de doctorat este un document public. Aceasta se redactează şi în format digital. În domeniul artelor, teza de doctorat poate fi însoţită de înregistrarea pe suport digital a creaţiei artistice originale. Teza de doctorat şi anexele sale se publică pe un site administrat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul drepturilor de autor”.

Publicarea tezelor de doctorat reprezintă o măsură asumată deschis de ministrul educației și cercetării, se mai precizează în comunicat.

Pentru o justă aplicare a dispozițiilor articolului de lege mai-sus menționat, Ministerul Educației și Cercetării a solicitat un punct de vedere A.N.S.P.D.C.P, care este autoritate cu competență generală în domeniul protecției datelor personale.

A.N.S.P.D.C.P a precizat Ministerului Educației și Cercetării faptul că dezvăluirea datelor cu caracter personal din cadrul publicării tezelor de doctorat se poate realiza în temeiul legal al necesității prelucrării datelor cu caracter personal în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine, cu informarea prealabilă a persoanei vizate și oferirea posibilității de a se opune și cu respectarea principiilor de prelucrare, în special al reducerii la minim a datelor.

Acest punct de vedere se regăsește și în Adresa Ministerului Educației și Cercetării transmisă instituțiilor de învățământ superior.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!