La zi

”Războiul apei”, în faza declarațiilor mincinoase

beny

Deşi părea că s-au liniştit, controversele pe tema mult-disputatei majorări a preţului apei şi, mai ales, a „vinovatului” de aceste majorări sunt departe de a fi încheiate. Şi asta pentru că giurgiuvenii primesc informaţii false, aruncate pe piaţă fie din lipsa unor date reale, fie din rea-credinţă, de primarul Nicolae Barbu. Este un subiect dezvoltat de preşedintele organizaţiei municipale PNL, Dumitru Beianu, în cea mai recentă conferinţă de presă.

Deplasările făcute în ultima perioadă prin cartierele oraşului au venit cu o surpriză neplăcută pentru preşedintele organizaţiei municipale PNL, Dumitru Beianu, cel care este şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară. El a aflat, cu neplăcută suprindere, că unii giurgiuveni îl consideră vinovat de majorarea preţului apei în municipiu.

”Din păcate, am aflat că unii giurgiuveni știu că prețul apei s-ar majora ca urmare a unei decizii pe care aș fi luat-o eu, personal. Inițial, am crezut că este o glumă, însă mi-am amintit că o astfel de informație a fost vehiculată, nu demult, de primarul Barbu, care face astfel de declarații fără a avea vreo susținere concretă”, afirmă Dumitru Beianu.

Acesta a reluat, pe scurt, filmul evenimentelor legate de ultimele şedinţe ADI şi de aşa-zisa decizie de majorare a preţului apei. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ADI din 23 septembrie era înscrisă şi acordarea avizului de principiu pentru majorarea preţului apei, însă această decizie nu se poate lua fără ca reprezentantul Primăriei în ADI să fie de acord, iar acesta a lipsit de la ședință.

Mai mult decât atât, după ședința respectivă, în calitate de președinte al ADI, Beianu a trimis, în scris, cu confirmarea primirii de către Primărie, hotărârile adoptate, menționând clar că nu a fost emisă o hotărâre privind avizul de principiu pentru majorarea prețului apei.

De remarcat că, de fapt, singurul organism ce poate decide când şi cu cât se majorează preţul apei este Consiliul de Administraţie al operatorului de apă, şi asta, numai cu acordul reprezentantului Primăriei. De altfel, există deja o propunere a operatorului de apă privind majorarea prețului cu 19%.

Dumitru Beianu spune că nu ştie dacă informaţiile false lansate de primarul Barbu se datorează unei crase lipse de informaţii ori unei dorinţe de a spune altceva decât adevărul.

”Chiar am vrut să mă duc la domnul primar să îl întreb dacă e vorba de o crasă lispă de informații sau, pur și simplu, ocolește adevărul, însă înțeleg că dânsul e la Viena, într-un week-end prelungit și nu are rost să îl deranjez, dar eu rămân aici și discut cu giurgiuvenii, mult mai interesați de lucruri adevărate decât de minciuni spuse în speranța că poate mai ciupim niște voturi astăzi și mâine vedem noi cum ne mai descurcăm!” – spune președintele Organizației Municipale PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.

Mai multe declarații despre acest subiect, în Știrile Valahia TV de vineri, 18 octombrie, dar și pe siteul www.valahiatv.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!