Actualitate Educație Social

RECOMANDĂRILE POLIȚIEI GIURGIUVENE PENTRU PROTEJAREA LOCUINȚEI

Ne aflăm în perioada concediilor de vară, multe locuințe rămânând goale pentru zile întregi, motiv pentru care, Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu vă recomandă să luați toate măsurile necesare pentru protejarea locuinței.
Asigurați-vă locuința cu două-trei tipuri de încuietori diferite și utilizați-le pe toate – timpul suplimentar necesar unui infractor pentru a deschide mai multe sisteme de închidere, de multe ori, îl descurajează, întrucât hoții au la dispoziție doar câteva secunde pentru a acționa.
Alegeți acele încuietori care sunt prevăzute cu chei a căror multiplicare nu este ușoară.
Montați-vă, pe cât posibil, uși și încuietori metalice, care sunt mai greu de distrus. Cu cât o yală este mai greu de spart, cu atât zgomotul produs este mai mare și șansele de reușită a hoților, mai mici.
Nu-i protejați pe hoți prin adoptarea unei atitudini indiferente ori prin tăcere!
Dacă plecați de acasă, indiferent de perioada de timp în care lipsiți, nu lăsați geamurile deschise și nici măcar rabatate, mai ales dacă locuiți la parterul imobilului.
Indiferent că ați plecat de acasă pentru câteva momente sau tocmai ați ajuns, nu lăsați niciodată poarta descuiată.
Evitați să permiteți accesul în locuință peroanelor necunoscute, indiferent de calitatea pe care și-o declină. În situații excepționale, solicitați delegațiile de deplasare ori legitimațiile de serviciu acelora care se prezintă ca fiind reprezentații unor societăți de prestări servicii ori instituții de stat; legitimațiile trebuie să aibă atașate, în mod obligatoriu, o fotografie, care să corespundă cu imaginea celui care o poartă/prezintă; de asemenea, orice legitimație/delegație trebuie să aibă aplicată ștampila instituției emitente.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!