La zi

Reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate

liviu_marian_pop_61650600Senatorul PSD Liviu Marian Pop este convins că Ministerul Educaţiei ar trebui să reintroducă examenul de admitere în ciclul liceal şi în învăţământul superior. ”Doar în acest fel bacalaureatul şi evaluarea naţională vor redeveni ceea ce trebuie să fie, şi anume o evaluare pentru fiecare elev la finele unui ciclu de învăţământ. Această idee este din ce în ce mai agreată de oamenii politici, dar şi de sindicatele din învăţământ”, a subliniat Pop într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Acesta nu a uitat să precizeze că timp de patru ani, respectiv în clasele V-VIII, fiecare îşi doreşte medii foarte mari, fără să se mai ţină cont ca notele să fie acordate doar funcţie de cunoştinţele elevului. ”Aşa am ajuns în situaţia de astăzi. Nu toată lumea trebuie să fie absolvent de facultate, ci un foarte bun specialist în ceea ce face.”

De asemenea, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a menţionat că ”admiterea obligatorie în universităţi scade presiunea de la bacalaureat şi examenul redevine ceea ce în mod normal ar trebui să fie – o evaluare de sfârşit de ciclu.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!