Actualitate Sport

“Remiza” lui Stanciu. Portarul Unirii Izvoarele a făcut minuni în derby-ul cu Arsenal Malu

Unirea Izvoarele aproape să devină campioana Seriei Sud / FOTO arhivă: Bogdan Vladu
Unirea Izvoarele aproape să devină campioana Seriei Sud / FOTO arhivă: Bogdan Vladu

Cel mai aşteptat joc al finalului de campionat s-a încheiat nedecis. Arsenal Malu şi Unirea Izvoarele au arătat că merită să meargă împreună la barajul pentru stabilirea campioanei judeţene. Paradele lui Bogdan Stanciu menţin Unirea pe primul loc în Seria Sud.

Arsenal Malu – Unirea Izvoarele n-a părut un meci de Liga a IV-a, având toate ingredientele unui veritabil derby: goluri, multe ratări, nervi şi cartonaşe.
Pe o vreme excelentă, sute de persoane au asistat la “finala” Seriei Sud, finală în care “tunarii” porneau cu avantajul terenului propriu, iar oaspeţii aveau avantajul victoriei din tur.
Meciul a început mai bine pentru Unirea Izvoarele care a evoluat deschis, jucătorii săi având posesia şi raidurile către poarta adversă.
Minutul 5 aduce prima ocazie a jocului. Valentin Pârvu s-a trezit singur în careu cu George Barbu însă n-a reuşit să-l învingă pe veteranul dintre buturile adverse.
Ştefăniţă dă semnalul revenirii gazdelor cu o lovitură de cap respinsă de Stanciu (22). Urmează o bară pentru Malu şi o reluare aiurea din câţiva metri ce relevă absenţa importantă a lui George Boteanu din centrul defensivei Unirii.
Asaltul “tunarilor” continuă. Damian şutează puternic de pe partea stângă, dar Stanciu este la post.
Laurenţiu Belea mută ofensiv în minutul 30. Intră Marian Stan în locul lui Alin Laudă, însă tot gazdele au iniţiativa.
Stanciu face minuni în poarta Unirii. Portarul împrumutat de la Astra respinge două mingi grele într-un singur minut (34).
O şerpuire pe partea dreaptă a lui Del Piero Dăianu creează panică în apărarea Unirii. Mingea ajunge la un moment dat la Danciu care şutează puternic. Stanciu atinge mingea, iar pentru un moment se pare că mingea se va duce peste transversală. Efortul portarului Unirii s-a dovedit însă în zadar, mingea scuturând plasa şi declansând fiesta în tabăra gazdelor.
Căderea oaspeţilor continuă pe fondul unei presiuni fantastice generate de ofensiva Arsenalului.
În minutul 40 Marcu poate dubla avantajul celor din Malu, însă şutul său se duce puţin pe lângă poartă după o combinaţie excelentă în careu.
Gazdele ies de la cabine mai cuminţi. Lucru explicabil în condiţiile în care scorul de 1-0 duce Arsenalul pe primul loc în clasament.
În minutul 55 au totuşi şansa să închide meciul, însă Jelescu nu îl poate învinge pe Stanciu din interiorul careului.
Ginel Asan este singurul care se luptă cu apărarea adversă. În minutul 62 are şansa egalării. George Barbu este însă providenţial şi reuşeşte să respingă lovitura de cap a “căpitanului” Unirii.

Arsenal cu ratările, Unirea cu egalarea

Urmează un sfert de oră cu şase cartonaşe galbene şi unul roşu. După o lovitură liberă executată de Marcu şi respinsă de Stanciu (minutul 70), gazdele rămân în inferioritate numerică. Del Piero Dăianu este eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene (73).

Două minute mai târziu arbitrul Andrei Ivan arată punctul cu var după un fault în careu al nou-intratului Cosmin Anghilin. Valentin Pârvu nu iartă, iar scorul devinde 1-1.
Prunescu este la un pas să se ia la bătaie cu Fodor şi vede direct roşu, restabilind egalitatea numerică în teren. “Căpitanul” Arsenalului a văzut doar cartonaş galben la aceeaşi fază.
Laurenţiu Belea trebuie să improvizeze, iar cel trimis în centrul defensivei este Ginel Asan. Cu o apărare supraaglomerată, Unirea Izvoarele rezistă un sfert de oră şi obţine un punct care pare suficient pentru câştigarea Seriei Sud.
Lucrurile se puteau “răsturna” în minutul 90, atunci când Anghilin rămâne singur cu Stanciu, dar portarul Unirii este un adevărat “înger păzitor”.
Arsenal Malu – Unirea Izvoarele 1-1 (1-0)
[Danciu 36 / Pârvu 75 (p)]
ARSENAL MALU: G. Barbu – Ştefăniţă (71 C. Anghilin), M. Fodor (cpt.), M. Gheorghe, Androne – Dăianu, Marcu, Gh. Mihăiţă, Damian – Danciu, Jelescu. Antrenor: Marius FODOR.
UNIREA IZVOARELE: Stanciu – Călin, Roşu, Prunescu, Mihalache – Preoteasa (73 Ceauşu), C. Lascarache, A. Stan (53 Ciobanu), Laudă (34 M. Stan, 65 Buduru) – V. Pârvu – Asan (cpt.). Antrenor: Laurenţiu BELEA.
Stadion: “Malu Arena”, Malu;
Spectatori: 300;
Arbitri: Andrei Ivan – Cristian Voinea, Petrică Pânzariu (toţi din Giurgiu);
Cartonaşe galbene: Damian (26), Mihăiţă (66), Dăianu (67, 73), Anghilin (75), M. Gheorghe (75), Fodor (78) / Călin (60);
Cartonaşe roşii: Dăianu (73) / Prunescu (78);
Omul meciului: Bogdan Stanciu (Unirea Izvoarele).
“Aniversare” cu ghinion
Mihai Danciu a marcat în minutul 36 golul cu numărul 100 din acest sezon pentru Arsenal Malu. “Tunarii” au cel mai bun atac din campionat, motiv insuficient însă pentru a ocupa primul loc în clasamentul Seriei Sud.
De asemenea, golul primit de la Valentin Pârvu a fost primul încasat pe teren propriu de Arsenal Malu în acest campionat.

Arsenal Malu este a 25-a formaţie din istoria campionatului AJF Giurgiu care marchează cel puţin 100 de goluri într-un sezon. Recordul este deţinut de Nova Force care a înscris peste 100 de goluri în şase sezoane diferite.

“Malu Arena” are tribună
Meciul dintre Arsenal şi Unirea a însemnat şi inaugurarea singurei tribune a stadionului din Malu. Aceasta are 200 de locuri, este demontabilă şi a costat autorităţile locale câteva zeci de mii de lei.
Conform primarului Eugen Şoavă, stadionul din Malu a fost inclus într-un proiect de modernizare pentru a face faţă rigorilor Ligii a III-a dacă formaţia ar promova.
Ieri erou, azi duşman de moarte
Faptul că majoritatea meciurilor din ligile inferioare sunt periculoase pentru jucători, arbitri sau antrenori nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni.
Presiunea exercitată din spatele gardurilor este uriaşă. Pe lângă indicaţiile tactice şi cererile de cartonaşe care în mod normal ar opri orice meci după primele minute din lipsă de combatanţi, injuriile sunt la ordinea zilei.
Nu există meci fără înjurături, “stadionul” devenind un veritabil spaţiu de refulare. Pe principiul “ai noştri sunt cei mai buni, ai lor sunt numai buni de luat la unşpe metri” meciul se dispută într-un vacarm de nedescris.
Scenariul este simplu: se identifică un jucător sau doi de la echipa adversă şi se face marcaj strâns până când el este schimbat sau eliminat.
Meciul de la Malu n-a făcut excepţie. E-adevărat, a fost o partidă de fotbal, nu un spectacol de teatru. Orgoliile şi miza au fost imense. Pentru acest nivel. Dar nimic nu scuză comportamentul “mălurenilor” faţă de un fost jucător.
Andrei Stan, transferat de la Arsenal la Unirea în iarnă a fost cel mai înjurat jucător de pe teren. Asta deşi a evoluat două sezoane pentru Arsenal Malu, perioadă în care echipa a reuşit un retur foarte bun în 2014, a cucerit faza judeţeană a Cupei României şi a ajuns până în cea de-a treia fază a competiţiilor eliminând două formaţii de Liga a III-a.
Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!