Actualitate La zi

Reparaţii urgente, înainte să vină zăpada! Probleme pe mai multe drumuri din Giurgiu

photoPlanul de deszăpezire pentru partea de sud a judeţului Giurgiu nu poate fi definitivat din cauza unor reparaţii ce trebuie efectuate pe mai multe porţiuni ale unor drumuri judeţene(DJ).
În conferinţa de presă de vineri, 22 noiembrie, directorul Direcţiei Judeţene de Transport(DJT), Ion Mateescu, a specificat că ar fi nevoie de circa 7 tone de mixtură asfaltică pentru lucrări pe DJ 504, DJ 601- între Bolintin Deal şi Bolintin Vale, dar şi pe DJ 401, în zona Dobreni şi Vărăşti.
„Am purtat discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean, avem tot sprijinul financiar pentru a face reparaţiile respective, pentru că trebuie efectuate lucrările. Altfel, acţiunea de deszăpezire va fi îngreunată dacă acestea nu vor fi realizate”, a spus Mateescu, precizând că singura problemă, în acest moment, este că firmele ce fabrică acest produs nu prea mai dau drumul la comenzi. Directorul DJT speră, însă, că va fi găsită o soluţie în final.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, a vorbit despre acest subiect şi consilierul judeţean(PNL) Ovidiu Andrei. „Dacă aceste reparaţii nu sunt efectuate acum, drumurile se vor degrada şi mai mult şi, în plus, se va cheltui mult mai mult pentru deszăpezire pe căile de acces cu probleme la infrastructură”, a zis Andrei.
Pe de altă parte, directorul DJT, Ion Mateescu, a declarat că, pentru partea de sud a judeţului, acolo unde are competenţe să intervină, au fost asiguraţi peste 700 de metri cubi de nisip şi sare. În plus, sunt pregătite 12 utilaje să intervină pentru deszăpezire.
Un lucru interesant, Ion Mateescu a anunţat că va fi dus deja, în zonele cunoscute cu probleme la căderile masive de zăpadă, material antiderapant pentru a se interveni imediat în caz de polei sau ninsoare.
Conform prognozei meteo, a mai spus directorul DJT, totuşi, nu ne aşteptăm la căderi de zăpadă, înainte de jumătatea lunii decembrie.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!