Actualitate Economic Social

Ca la români: Vinerea neagră, pe o săptămână întreagă

Black-Friday001_143a818163Americanii au zis că, pentru ei, e absolut suficient să aibă o singură zi „Black Friday”. Şi pe bună dreptate, că doar vorbim despre reduceri masive la preţurile unor obiecte pe care mulţi nu şi le pot permite în mod normal. Ei bine, din motive pe care le cunosc doar specialiştii în marketing, românii fac o săptămână întreagă de shopping la electrocasnice cu preţuri(susţin patronii marilor magazine) reduse mult.
Ori românul a ajuns atât de sărac încât „Vinerea Neagră” trebuie să devină un fel de „Săptămână a patimilor cu electrocasnice”, ca să prindă toată lumea tablete, plasme, maşini de spălat, ca să simtă tot omu’ evoluţia, ori e o glumă nesărată la care n-ar trebui să râdă nici măcar cei meniţi să verifice situaţia.
Reduceri de până la 70% la produse electrice şi electrocasnice, o săptămână întreagă, în România şi, inclusiv, în Giurgiu, nu poate fi decât raiul pe pământ, mai ales pentru bugetari. Nerezidenţi şi neîncepători. Şi să nu-i ascultaţi pe cei care au apucat să vadă preţurile dinainte să fie crescute ca mai apoi să fie reduse!
Nebunia începe mâine, vineri, 21 noiembrie, cum spuneam, şi în municipiul nostru, şi se va încheia pe 29 noiembrie. Spor la cumpărături, cu atenţie!
De fapt, potrivit Wikipedia: „Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari[1]. Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi prețuri (doar de 1 zi) și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii„.
CE CRED GIURGIUVENII despre campanie, iată un material realizat de colegii de la Valahia TV : http://www.youtube.com/watch?v=waYYy1oQ4Kc&feature=c4-overview&list=UUt0A4fdla5aGfyENQOvN2yw
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!