Actualitate Educație

“România plantează: O pădure cât o țară”, campania guvernului PNL de reîmpădurire a României

“România plantează: O pădure cât o țară” – este campania guvernului PNL de reîmpădurire a României, lansată recent, ce demonstrează preocuparea concretă a Executivului pentru protejarea mediului.
Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis a plantat un copac, împreună cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, oferind un exemplu românilor care vor să fie parte a celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu.
În cadrul campaniei organizate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, un număr de 53 de milioane de puieţi vor fi plantaţi anul acesta pe teritoriul ţării, iar 2.500 de păduri vor fi plantate de la zero.
”Pădurea trebuie protejată! Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive! Și îl rog pe domnul Prim-ministru și pe membrii Guvernului prezenți aici să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României. Este nevoie de mai multă pădure în România! O să vă explic de ce spun acest lucru clar și răspicat. Avem probleme de mediu. Știți foarte bine, în ultimele zile, s-a discutat foarte mult de poluarea puternică, care se poate constata peste tot în România. Se știe că pădurile nu sunt bune doar pentru a te plimba în ele sau pentru a da lemn. Pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat. Pădurile curăță aerul. Pădurile contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat”, a declarat președinele Klaus Iohannis.
Este evident faptul că pe lângă legislația mult mai dură, pe lângă creșterea controalelor și destabilizarea rețelelor de trafic al lemnului tăiat ilegal, România are nevoie urgentă de refacerea zonelor defrișate și de noi păduri, iar campania “România plantează: O pădure cât o țară” reprezintă un pas extrem de important în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!