Externe

România sprijină Ucraina în demersul acesteia de aderare la UE şi NATO

imageResizeMarţi, 17 martie, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Kiev cu omologul ucrainean, Petro Poroşenko. Într-o declaraţie de presă comună, Iohannis a spus că România spirjină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană, dar şi Pactul Nord Atlantic. Mai mult, sprijină şi susţine în continuare menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei.
”Am dorit, prin prezenţa mea la Kiev, să reafirm voinţa de aprofundare a relaţiilor noastre şi sprijinul ferm al României pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană şi Pactul Nord Atlantic. Atât domnul preşedinte Poroşenko cât şi eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România îşi doreşte să fie un partener al Ucrainei şi să împărtăţească din experienţa acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la UE şi NATO.”, a declarat preşedintele României.
Vizita lui Klaus Iohannis în Ucraina a fost prima în ultimii şapte ani din partea unui şef de stat român.
Întrebat dacă România furnizează arme Kievului, preşedintele Poroşenko a precizat că Ucraina are contracte de furnizare de arme defensive cu 11 state europene, dar a menţionat că nu doreşte să furnizeze nici un nume de ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!