Actualitate

Românii rămân solidari cu victimele de la COLECTIV

protest bucuLipsa de responsabilitate a clasei politice, dar și a celor cu putere decizională la nivel de administrație a creat ceea ce vedem, astăzi, cu toții, în România , adică, un haos general.

Însă, cu toate relele din lume adunate la un loc, infernul tragediei înregistrate la sfârșitul săptămânii, în Capitală, nu poate fi depășit, aici pierind, în cele mai groaznice chinuri, copiii noști, copiii românilor noștri, speranța  și viitorul nostru.

Constrâns de glasul străzii, care cerea soluții la incompența și neasumarea răspunderii pentru tot ce nu merge bine în țara asta, Victor Ponta a făcut pasul decisiv înapoi, atât ca gest de reparație morală dar, mai ales, ca răspuns pentru zecile de mii de protestatari din țară, care cereau clar eradicarea și pedepsirea corupției.

Deși primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia în direct, urmat destul de timid, la distanță de ore, de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, restul celor vinovați, obișnuiți cu neasumarea răspunderii, a continuat să se retragă, în tăcere, la adăpostul unor legi permisibile și foarte interpretabile.

Hotărâți să nu mai plătească tribut cu suflete, românii au continuat să iasă în stradă, cerând schimbarea, în totalitate, a clasei politice aflate la putere, iar  pentru ceea ce s-a întâmplat la COLECTIV să plătească toți cei vinovați în solidar.

Supraviețuitori de meserie, românii vor trece, dar cu greu, mai departe, însă, prețul plătit este unul incomensurabil atâta timp cât moneda a fost bătută cu suflete și multă, multă suferință, care nu se va stinge mult timp de-acum încolo.

Luptând pentru un viitor pe care-l merită în țara lor, românii  încearcă să-l contureze, astăzi, cât mai stabil și bine securizat. Însă, pentru un viitor de care te poți  bucura, trebuie să-ți uiți trecutul sau, cel puțin, să te împaci cu el.

Este, oare, posibil acest lucru? Este posibil să-i uităm pe cei care au ars ca torțele fără să știe că, de fapt, ei au fost  și sunt chiar eroii noștri? Cu siguranță, NU. Dar vom merge mai departe. Si fără să ne acceptăm soarta pe care ne-o servește clasa politică de astăzi. Vom merge mai departe dar cu soarta pe care o merităm și ne-o clădi singuri.

N.Mițoi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!