Actualitate

Rusia a anexat deja Crimeea, este de părere cancelarul Germaniei

merkel-0203Angela Merkel a declarat marţi, 11 martie, că, în fapt, ceea ce se întâmplă în Crimeea nu este altceva decât o anexare a regiunii de către Federaţia Rusă. Cancelarul Germaniei a menţionat că ”se poate vorbi deja de o anexare”, după care a adăugat cât se poate de tranşant: ”Rusia a furat Crimeea Ucrainei!”
Pe de altă parte, 78 dintre cei 81 de deputaţi ai Parlamentului regional al Crimeei au adoptat marţi, o declaraţie de independenţă, etapă prealabilă referendumului ce va avea loc duminică, 16 ale lunii curente. Pentru a-şi justifica demersul, parlamentarii au invocat precedentul Kosovo, independenţa acestei regiuni fiind recunoscută, cu un deceniu şi jumătate în urmă, de către ONU. Mai mult, diplomaţia rusă a amintit că în cazul Kosovo, ONU dar şi mai multe state occidentale au apreciat că nicio declaraţie unilaterală de independenţă a unei părţi a unui stat nu încalcă normele dreptului internaţional.
La referendumul ce va avea loc în această duminică, au fost invitaţi numeroşi observatori ce aparţin de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Federaţia Rusă promiţând că va respecta rezultatele exprimării libere a voinţei populaţiei Crimeei.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!