Actualitate

"Să facem mai mult pentru a proteja drepturile copiilor şi pentru a le ocroti viitorul!"

alina gorghiu“Astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, voi afla cum ar arăta ”o lume condusă de copii”, la conferința organizată de Fundația Terre des Hommes. De-abia aștept să-i ascult pe speakerii nu mai mari de 18 ani, talentați și curioși.
Toți cei care putem influența politicile publice trebuie să facem mai mult pentru a proteja drepturile copiilor și a le ocroti viitorul.

– Peste 30% dintre copiii din România suferă de lipsuri materiale extreme. Sărăcia îi privează în multe cazuri de educație, de sănătate și îngrijire corespunzătoare. E o urgență să acționăm pentru combaterea sărăciei.

– Copiii trebuie protejați de violența de orice fel. Este loc pentru măsuri mai ferme când vine vorba de siguranța elevilor în școli. De asemenea, trebuie adoptat, fără întârziere, proiectul de lege care prevede eliberarea ordinului de protecție în maximum 72 de ore, în cazul victimelor violenței domestice. Din păcate, în România, violența domestică încă e privită ca o fatalitate.

– Scepticismul unora dintre părinți cu privire la vaccinare trebuie combătut printr-o informare temeinică a populației, înainte ca cei mici să aibă de suferit.

Nu în ultimul rând, cred că fiecare dintre noi – indiferent în ce domeniu activăm – suntem datori să ne facem meseria cu profesionalism și cu bună credință. Pare banal și, totuși, e atât de important pentru educația copiilor și pentru siguranța comunității în care ei cresc”, a declarat Alina Gorghiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!