Actualitate

25 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului

iohanis cu copii„Expresia „Când voi fi mare…” reflectă visuri și așteptări pe care cel mai adesea le uităm cu trecerea anilor. Însă visurile copilăriei sunt cea mai autentică reflecție a unui viitor nealterat de prejudecățile celor din jur, de limitările impuse de „nu ai voie”, „nu se poate” sau „e imposibil”. Este o imagine a unei lumi cu personaje pozitive, în care toți, indiferent de statutul social, suntem capabili să realizăm ceea ce ne propunem.

Astăzi, la aniversarea a 25 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, vreau să reafirm respectarea şi garantarea prevederilor sale pentru toți copiii aflați pe teritoriul României. Boala sistemului de educație este reformita cronică, de aceea vreau o schimbare autentică, cu o dezbatere publică largă, pentru a putea educa adulții de mâine.

Cele două școli pe care le-am decorat astăzi, din Buzău și Constanța, reprezintă un exemplu de urmat în ceea ce privește reducerea abandonului școlar”, a scris pe pagina sa de socializare presedintele Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!