Social

Salariile bugetarilor, aceleaşi şi în 2015

bani mare

Cu excepţia profesorilor, ale căror salarii vor fi majorate în două tranşe, cu până la 5%, anul viitor, ceilalţi bugetari vor avea aceleaşi salarii şi în 2015. Altfel spus, salariile acestora vor fi îngheţate la nivelul finalului de an 2014. Valoarea de referinţă din Legea salarizării bugetarilor, pe baza cărora sunt calculate salariile, va fi îngheţată, aşadar, şi anul viitor, la 600 de lei.

În aceeaşi ordine de idei, conform unui comunicat de presă eliberat de Guvern, ”Din totalul personalului plătit din fonduri publice, personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar reprezintă 28%. Având în vedere importanţa deosebită a acestui sector în dezvoltarea generală a societăţii româneşti, se impune asigurarea unei remuneraţii mai atractive pentru această categorie de personal.”

Guvernul va interzice şi anul viitor acordarea premiilor, tichetelor de masă şi primelor de vacanţă către bugetari şi va continua să răsplătească munca suplimentară efectuată peste program, inclusiv în week-end şi de sărbători, doar cu timp liber, nu cu bani.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!