Social

Igienizarea unităţilor de învăţământ, un demers asumat de către Consiliul Local

Aflate în administrarea Consiliului Local Municipal, imobilele şcolilor şi liceelor giurgiuvene au intrat, de curând, în procesul de igienizare şi executare a reparaţiilor curente. Legat de acest aspect, primarul Lucian Iliescu a dat asigurări că au fost mobilizate toate forţele necesare astfel încât, până la 15 septembrie, acest demers să se fi finalizat şi toate unităţile şcolare să obţină autorizaţie de funcţionare.Dacă în ceea ce priveşte pregătirea sediilor unităţilor de învăţământ, pentru noul an şcolar s-a reuşit asigurarea fondurilor necesare, nu la fel stau lucrurile cu investiţiile din acest sector aflate în derulare. Sala de sport a Şcolii generale nr. 4 “Mihai Eminescu” a ajuns abia la stadiul de prerecepţie, iar veştile nu sunt deloc îmbucurătoare privind finalizarea  acesteia în termenul planificat.

Tot la capitolul investiţii, primarul Lucian Iliescu a declarat că speranţele  legate de continuarea lucrărilor la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” sunt sumbre, în măsura în care, nici până la această oră, nicio autoritate locală nu a reuşit să convingă Guvernul despre importanţa acestei şcoli de tradiţie pentru învăţământul românesc.

“Având în vedere că suma estimată pentru realizarea proiectului se ridică la peste 15 miliarde lei, orice bună intenţie a municipalităţii în ce priveşte acest liceu este sortită eşecului. Mai mult, ne vom gândi foarte serios dacă să mai continue sau nu cursurile în această clădire care prezintă o garanţie extrem de scăzută în caz de seism”, a declarat primarul Lucian Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!