Social

Universităţile din ţară, clasificate într-un top naţional

studenti

Ministerul Educaţiei analizează performanţele şi dotările universităţilor din România. Toate vor fi incluse într-un top naţional, care ar trebui să fie gata până în toamna acestui an.

Evaluarea ţine cont de rezultatele studenţilor, condiţiile de studiu şi chiar opiniile specialiştilor de pe piaţa muncii, potrivit Digi 24.

Clasamentul va ilustra nu doar calitatea actului educaţional, ci va fi util studenților, posibililori angajatori care vor putea să-şi recruteze oamenii cel mai bine pregătiţi, dar și străinilor care vin să studieze în România.

„O astfel de clasificare trebuie făcută doar pe baza unor parametri… într-o manieră transparentă şi pe baza unor parametri care să ţină seama atât de partea de cercetare, cât şi de partea de educaţie, de rolul universităţii în dezvoltarea regională, de părerile angajatorilor cu privire la serviciile educaţionale”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

„Să ştie şi studenţii, părinţii, potenţialii studenţi, care sunt cele mai bune universităţi. Asta nu înseamnă că dacă te duci la o universitate care e pe locul 2 sau 3 nu vei fi un absolvent foarte bun, Doamne fereşte, dar este normal ca toată opinia publică să ştie care sunt realităţile fiecărei dintre universităţi”, a spus Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Pe lângă urmărirea clasării cât mai sus în top, universitățile trebuie să aibă în vedere și ce își doresc angajatorii, mai ales că cei din domenii foarte tehnice, inginerie, IT, potrivit Corinei Diaconu, specialist HR, caută „persoane care să aibă studii tehnice bune şi la facultăţi recunoscute”.

www.dcnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!