La zi

Coşmarul de pe Podul Prieteniei

POD 7 IAN

Facem noi ce facem şi mai mereu ajungem vedete. Este vorba despre Giurgiu şi al său pod al Prieteniei, pod ce a devenit subiectul preferat al presei naţionale în acest început de an. Şi nici nu e de mirare, dacă vezi cum arată carosabilul de acolo.

Despre gropile de pe podul Prieteniei nu se mai pot spune prea multe, imaginile fiind mult mai sugestive pentru starea acestui pod. La fel cum nu se pot spune prea multe nici despre „vorbele dulci” ale şoferilor ce tranzitează podul.

De vreo doi ani, CNADR ne tot anunţă, cu surle şi trâmbiţâe, că podul intră în reparaţii capitale, că s-a accesat un proiect european, că totul o să fie numai lapte şi miere. Omit, însă, să ne spună şi când se va întâmpla minunea asta.

Până atunci, disperaţi, probabil, de numeroasele reportaje apărute în ultimele zile în presa naţională pe această temă, cei de la CNADR au luat taurul de coarne şi s-au apucat de treabă. Dar, nu!!! Să nu vă închipuiţi că podul mişună acum de utilaje şi oameni, care îl asfaltează!

POD 7 IAN 1

Miercuri, pe la 10, acolo şi-a făcut apariţia o anemică echipă de muncitori, înarmaţi cu deja celebrele butelii de aragaz (îngheţate bocnă, evident) şi cu vreo doi-trei saci de asflat, pe care – zic ei – îl toarnă la rece peste gropile din carosabilul Podului. Asta după ce mai scarmănă niţel cu târnăcopul. Apariţia municitorilor a fost primită cu maxim „entuziasm” de şoferi, în special de cei care tranzitează des podul, cuprinşi, brusc, de „optimism”. Şi nici nu e de mirare, dacă ne uităm la zelul cu care lucrau cei trei-patru municitori.

În ritmul acesta, mai mult ca sigur nu vom mai apuca să vedem partea română a Podului reparată pe de-a întregul vreodată. Cu toate că CNADR-ul afirmă, peste tot, că ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a podului a fost dat încă din toamna anului trecut.

POD 7 IAN2

Probabil că aşa se vede situaţia din birourile luxoase ale mai-marilor de la Bucureşti, pentru că, la faţa locului, vorbim despre cu totul altceva. Ori, poate, în opinia ştabilor de la Drumuri Naţionale, cei doi-trei saci de asfalt lipiţi cu butelia de aragaz înseamnă lucrări de reabilitare…

Mai multe despre acest subiect, în jurnalul Valahia TV de miercuri, la ora 19.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!