Politic

Atac dur la adresa parlamentarilor şi a vacanţelor lor

andreea paul

Un deputat liberal susține că vacanța parlamentară trebuie diminuată de la trei luni la una singură, deoarece aleșii românilor „trebuie să fie model pentru muncă și responsabilitate”. 

„Vacanța parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună. Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă și responsabilitate. Dacă dorim respect pentru această instituție, e nevoie mai întâi de respectul manifestat ferm față de cetățeni. Nu o vom obține prin vacanțe interminabile sau prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor sau ale clasei politice”, a afirmat prim-vicepreședinte PNL, Andreea Paul, potrivit Agerpres.

Trei priorități urgente cer acum dezbatere și legiferare, consideră liderul liberal:

– adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului și reducerea importantă a numărului de parlamentari;

– alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin;

– introducerea unor modalități moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de către românii din diaspora.

Potrivit adevarul.ro, în 2014, senatorii și deputații au avut doar 65 de ședințe de plen. Practic, au muncit doar trei luni, în condițiile în care au primit indemnizații lunar.

Anul 2014 a început cu vacanța tradițională din ianuarie pentru parlamentari. După patru luni de muncă, cu ședințe de plen corespunzătoare programului, a venit vacanța de vară, care a durat două luni fără o zi. Pe de altă parte, și cele două campanii electorale din 2014 au însemnat pentru aleșii țării muncă în teritoriu.

 www.dcnews.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!