Social

COMUNICAT DE PRESĂ

57 de adulţi cu dizabilităţi găzduiţi în locuinţele protejate din Giurgiu şi Grădinari, structuri rezidenţiale  din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, precum şi minorii cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România, filiala Giurgiu, beneficiază, în perioada  7 iulie – 7septembrie  2012, de sprijinul mai multor  voluntari irlandezi, care desfaşoară împreună cu aceştia activităţi de socializare, petrecere a timpului liber, autogospodărire şi abilitare pentru viaţă independentă, educaţie nonformală, recuperare, kinetoterapie, terapie ocupaţională.

            Voluntarii  irlandezi, veniţi la Giurgiu prin intermediul Organizaţiei Comber, sunt persoane cu specializări în  kinetoterapie, asistenţă medicală, terapie ocupaţională. Au fost  formate 2   grupe a câte 8  voluntari care, începând cu luna iulie si până în luna septembrie 2012, se  implică în activităţi  derulate în sprijinul adulţilor cu  handicap gazduiţi în  locuinţele protejate din municipiul Giurgiu si Grădinari, precum  şi în  beneficiul   minorilor cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România, filiala Giurgiu. De asemenea, în luna august, voluntarii irlandezi desfăşoară activităţi şi în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate mintală care frecventează  Centrul  complex de incluziune socială Giurgiu, aparţinând Fundaţiei Estuar.

            Alături de irlandezi, desfaşoară activităţi de voluntariat şi  25  de elevi de la Liceul Tudor Vianu, Liceul Nicolae Cartojan  şi Colegiul Naţional Ion Maiorescu. Elevii giurgiuveni implicaţi în acest proiect  asigură serviciile de traducere în limba engleză, dar   participă  şi direct, alături de voluntarii irlandezi, la activităţile desfăşurate cu adulţii cu dizabilităţi.

             Acesta este cel de-al cincilea  an în care, prin intermediul Organizaţiei Comber, voluntarii irlandezi desfaşoară astfel de activităţi în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi găzduite în locuinţele protejate din municipiul Giurgiu. Cu sprijinul Organizaţiei Comber, în anii precedenti, au fost organizate excursii şi tabere la mare şi la munte  pentru beneficiarii structurilor rezidenţiale aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Giurgiu. ” Prin activităţile desfăşurate, voluntarii irlandezi vor  sa genereze schimbări pozitive în viaţa adulţilor cu dizabilităţi din Giurgiu. Apreciem in mod deosebit implicarea    voluntarilor din Giurgiu, tineri care au înţeles importanţa deschiderii către comunitate şi rolul societăţii civile la efortul de susţinere a serviciilor sociale”, a declarat Bogdan Bobolea, reprezentantul Organizaţiei Comber.

                                                                                        DGASPC Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!