Actualitate

Staţia de epurare din Giurgiu, inaugurată în prezenţa ministrului Mediului Rovana Plumb

Un proiect de peste 70 de milioane de euro, 175 de kilometri de reţea de apă şi canalizare, trei mari staţii de epurare în Giurgiu, Mihăileşti şi Bolintin. Proiectul european al municipalităţii şi societăţii Apa Service a reunit marţi, 7 august, la Giurgiu, oficialităţi locale şi centrale, cu ocazia finalizării unuia dintre obiective.

Inaugurarea staţiei de epurare din municipiul Giurgiu a fost aşadar motivul prezenţei acolo a numeroaselor personalităţi locale şi centrale. Deşi a fost anunţat că va veni şi premierul Victor Ponta, acesta nu a mai ajuns, în schimb a venit ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ea a fost întâmpinată cu tradiţionala pâine cu sare, iar mai apoi a urmat momentul tăierii panglicii.

Directorul general al Apa Service, Violeta Năiţă, a prezentat pe scurt proiectul, atât ca parte tehnică dar şi ca valoare financiară, iar ministrul Rovana Plumb a fost mai apoi invitat să verniseze o expoziţie ce cuprinde imagini din timpul lucrărilor, dar şi din 1970, atunci când la Giurgiu a fost construită prima staţie de epurare.

Ulterior, ministrul Mediului a vizitat locaţia staţiei de epurare şi a aflat totul despre cum funcţionează aceasta. Proiectul de peste 70 de milioane de euro, implementat de Apa Service şi Primăria municipiului Giurgiu, este denumit „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu” şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!