Actualitate Economic

Nicuşor Neagu, arestat pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore!

neagu pol1Cele şapte percheziţii efetuate marţi dimineaţă la mai mulţi administratori de societăţi comerciale din judeţul Giurgiu s-au finalizat cu aducerea la audieri a cinci persoane. Unul din acestea este şi controversatul Nicuşor Neagu, care, deşi la intrarea în Poliţie, se declara nevinovat, a primit o ordonaţă de reţinere pe 24 de ore.
Nicuşor Neagu şi-a petrecut, aşadar, noaptea în arestul Poliţiei, fiind bănuti de o evaziune fiscală de proporţii, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 5 milioane lei. Mai exact, poliţiştii au stabilit că în perioada 2008 – 2011 acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce avea ca activitate achiziţia de legume şi fructe, nu a declarat toate sumele impozabile şi nu a înregistrat în contabilitate toate operaţiunile fiscale efectuate, prejudicind bugetul de stat cu peste 3,1 milioane lei. Bărbatul este bănuit totodată că prin cesionarea unei societăţi către alte două persoane a mascat predarea documentelor contabile în vederea sustragerii de la efectuarea controalelor financiare. De asemenea în perioada 2011-2013 în calitate de administrator al unei alte societăţi comerciale a evidenţiat operaţiuni nereale (achiziţii), prejudicind bugetul de stat cu peste 2,2 milioane lei.
După audierile de marţi, pentru afaceristul din Vărăşti a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, cesiune fictivă şi  spălare de bani, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!