Sport

Argentina este a doua finalistă a Mondialului după ce a învins Olanda la loviturile de departajare

Argentina merge in finala - Foto Clive Rose, Getty ImagesDupă 24 de ani de la ultima finală de Campionat Mondial, Argentina va evolua din nou cu trofeul pe masă. „Pumele” s-au calificat în ultimul act al competiţiei după ce au câştigat în faţa Olandei (scor 4-2, după lovituri de departajare).
Pe cât de spectaculoasă a fost prima semifinală dintre Brazilia şi Germania, pe atât de plictisitoare a părut semifinala dintre Olanda şi Argentina.
Speriate probabil de posibilitatea ca scenariul de miercuri să se repete, cele două formaţii şi-au luat măsuri de precauţie riscând puţin, pasând excesiv şi sperând să ajungă la loteria penaltiurilor.
Destin crud fără Krul
Nici Messi şi nici Robben n-au ieşit în prim-plan. Mai mult, „căpitanul” Argentinei (care l-a depăşit la numărul de selecţii pe Maradona) a părut în repriza secundă că a descoperit poţiunea care conferă invizibilitate.
A reapărut la timp, centrând ideal pentru Rodriguez care a şutat în braţele lui Cillessen şi a transformat primul penalti al Argentinei după ratarea lui Vlaar.
Ajunşi pentru a doua oară la loviturile de departajare în decurs de patru zile, olandezii n-au mai avut precizia din meciul cu Costa Rica. Nu l-au mai avut între buturi nici pe Tim Krul, „uitat” pe bancă de Van Gaal.
Vlaar şi Sneijder l-au remarcat pe Romero, în timp ce argentinienii au şutat puternic şi precis, lăsând încă o dată Olanda fără cel mai important trofeu.
Olanda – Argentina 0-0, 2-4 după lovituri de departajare
Au marcat: Robben, Kuyt / Messi, Garay, Aguero, M. Rodriguez
Au ratat: Vlaar, Sneijder / –
OLANDA: Cillessen – Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (46 Janmaat), Blind – Wijnaldum, De Jong (62 Clasie), Sneijder – Robben, Van Persie (cpt.) (96 Huntelaar). Antrenor: Louis VAN GAAL
ARGENTINA: Romero – Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo – E. Perez (81 Palacio), Biglia, Mascherano, Lavezzi (101 M. Rodriguez) – Messi (cpt.) – Higuain (82 Aguero). Antrenor: Alejandro SABELLA
Stadion: Arena de Sao Paolo, Sao Paolo;
Spectatori: 63.237;
Arbitri: Cuneyt Cakir (Turcia) – Tarik Ongun (Turcia), Hugo Salcedo (SUA);
Cartonaşe galbene: Martins Indi (45), Huntelaar (105) / Demichelis (49).
Lovitură dublă pentru Brazilia. Învinşi cu 1-7 de nemţi, brazilienii trebuie acum să suporte şi faptul că marii lor rivali de pe continentul sud-american sunt în ultimul act.
Brazilia – Olanda, finala mică, va avea loc pe 12 iulie (ora 23.00), în timp ce reeditarea finalei din 1990 este programată pe 13 iulie (ora 22.00) pe arena Maracana din Rio De Janeiro.
Bogdan Vladu
FOTO: Clive Rose / Getty Images

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!