Sport

În grafic

Am acumulat şase puncte în aceste două meciuri cu speriaţii grupei D şi trebuie s-o spunem – pentru că nu e cazul să minimalizăm acest aspect – privim mai seren următoarea dublă. Cea din octombrie, în care, de-a lungul a 72 de ore, vom da piept cu Turcia la Istanbul şi cu Olanda pe Naţional Arena. Atunci ne vom lămuri cu adevărat unde ne situăm ca şi şanse în aceste preliminarii pentru World Cup Brasil 2014. Dacă nu vom acumula niciun punct din aceste două meciuri, vom spune un adio pripit mondialului. Dacă vom aduna însă şi doar un punct, şansele vor rămâne, agăţate şi de norocul legendar al selecţionerului.

Apropo de selecţioner, Victor Piţurcă pare că a creionat deja un 11 titular cu care a început şi va încheia aceste preliminarii, ceea ce, absolut lăudabil, nu s-a mai întâmplat până acum. Exceptându-l pe Măţel, fundaşul dreapta de la Astra care poate dispărea oricând din ecuaţie, în rest, totul pare clar. Lobonţ între buturi, stânga – Răzvan Raţ, în centru Goian şi Chiricheş, Costin Lazăr şi Bourceanu la închidere, Marica în avanposturi, cu Torje, Tănase şi Grozav în spatele său, Gicu Grozav urmând, probabil, să fie înlocuit de Adi Mutu. Nu ştim dacă e cea mai bună formulă, dar este un 11 care, într-un meci cu bucătarii şi electricienii din Andorra a adunat mai bine de 25.000 de spectatori pe Naţional Arena. O reţetă efectiv fabuloasă, care demonstrează că românii încă iubesc necondiţionat naţionala, fiind trup şi suflet alături de tricolori.

În altă ordine de idei, aceste şase goluri frumoase echivalând cu cele şase puncte puse-n joc ne menţin într-un grafic pe care ni l-am dorit de la bun început. Nu e cazul să ne entuziasmăm, dar ar fi bine să etalăm o atitudine mai optimistă şi să fim şi noi, media, mult mai aproape de o naţională pe care ne-am obişnuit doar s-o înjurăm.

Sunt şanse reale de calificare şi după locul doi, acolo unde putem da de câteva naţionale abordabile. Vezi Norvegia din grupa E, Bosnia sau Slovacia din grupa G, eventual Ucraina sau Muntenegru din grupa H. E o pâine de mâncat aici. Pentru asta însă e nevoie, teoretic, de vreo 20 de puncte. 18 din dublele cu Andorra, Estonia şi Ungaria, plus alte două rezultate de egalitate, la modul ideal, din întâlnirile cu Turcia. Dacă în paralel cu aceste performanţe, am bate Olanda, atunci s-ar putea lua în calcul inclusiv şefia grupei şi calificarea directă. Noi să dăm însă barajul şi-om mai vedea…

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!