Actualitate

Duş rece din partea liderului de la Vilnius

Dalia Grybauskaite a şters pe jos cu politicienii noştri, declarând că dacă nu se vor maturiza şi nu se vor comporta responsabil, România riscă să nu mai ajungă în Schengen. Preşedintele Lituaniei a mai dat de înţeles că,  fondurile nerambursabile de la Bruxelles se vor dilua, progresiv, până la extincţie, dacă situaţia politică din România va păstra aceleaşi coordonate de instabilitate.

”Lituania sprijină iniţiativele şi nevoile României, în special pentru Schengen, dar astăzi se află sub o analiză atentă şi multe interese internaţionale se concentrează pe dumneavoastră. Lituania este pregătită să vă sprijine oricând veţi avea nevoie dar trebuie să înţelegeţi că situaţia internă depinde de dumneavoastră, stabilitatea internă este extrem de importantă, această instabilitate pe care o putem observa cu toţii din exterior. Schimbarea a trei premieri în numai şase luni se reflectă şi în capacitatea dumneavoastră de a performa în UE. Toate ţările au dificultăţi. Toţi ne confruntăm cu bătălii între partidele politice, dar maturitatea politică înseamnă că orice ideologie ar avea partidul din care faceţi parte, trebuie să înţelegeţi că poporul primează tuturor intereselor iar bătăliile ideologice sunt cele mai puţin importante.”

După cum lesne se poate observa, liderul de la Vilnius a fost cât se poate de tranşant cu Traian Băsescu, căruia i-a transmis toate acestea fără nicio rezervă. Preşedintele reinstalat a fost pur şi simplu flagelat la Cotroceni, fiind nevoit să înghită tot pelinul acestor adevăruri indubitabile, de faţă cu oficialităţile aferente.

Grybauskaite nu a uitat să adauge, concluzionând: ”Acesta este un avertisment; dacă nu vă veţi maturiza, dacă nu veţi reuşi să vă comportaţi responsabil, atunci povara va fi pe umerii poporului dumneavoastră. Nu veţi avea suficiente resurse financiare de la UE şi nu vi se vor deschide porţile Schengen. Iar acesta va fi eşecul tuturor partidelor politice din România.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!