Social

Medicii solicită reabilitarea propriului statut

Angajaţii spitalelor din România se simt călcaţi în picioare, iar atunci când solicită ajutor de la stat, se lovesc de uşi închise. Prin intermediul campaniei ”Respectă-ţi medicul! Condiţia medicului în România”, Colegiul Medicilor din România (CMR) doreşte să atragă atenţia guvernanţilor asupra statutului de medic, solicitând reabilitarea acestuia. Colegiul Medicilor precizează că societatea românească trebuie să înţeleagă că relaţia medic-pacient nu se poate construi decât într-un climat de respect şi încredere. Toate acestea nu vor deveni realitate însă atâta timp cât nu vor creşte veniturile rezidenţilor, aceştia fiind chiar în imposibilitatea de a supravieţui cu cât câştigă acum.

Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR, a declarat că ”venitul unui resident trebuie să ajungă de trei ori venitul mediu pe economie. Dacă nu facem ceva pentru aceşti tineri, nu numai cei mai buni vor pleca masiv în străinătate…”

Altfel, dacă până la 1 octombrie 2012, guvernanţii nu gândesc un plan coerent de aplicare a unor revendicări solicitate de CMR, medicii vor trece la măsuri concrete. Măsuri care pot ajunge până la demisia în bloc a corpului medical.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!